Holistische gezondheidspraktijk

Over Maison Madeleine

Maison Madeleine

Holistisch gezondheids­praktijk

Ben jij toe aan een massage en woon of werk je in de omgeving van Veenendaal? Heb jij behoefte aan en massage bij pijn, stress of even lekker ontspannen? Hiervoor ben je bij Maison Madeleine te Veenendaal op het juiste adres. Ik, Regina Breeschoten, ben als massagetherapeut werkzaam in een gezellige en kundige massagepraktijk waar een persoonlijke benadering centraal staat. Ik luister naar je wensen en behoeften en kies voor een behandeling die hier perfect op aansluit. Benieuwd waar ik je mee kan helpen? Neem gerust contact met mij op, ik sta je graag te woord.

Medical Masseur Veenendaal

Daarnaast werk ik als Medisch Masseur (ZZP) onder de paraplu van Medical Masseur te Utrecht met als locatie Veenendaal.  

Ik heb een holistisch/medische massagepraktijk voor onder andere ontspanningsmassage met de intentie dat deze een preventieve werking heeft op momenten waarop je (lichaam) stress ervaart.

Als je last hebt van nek en schouders of andere stress gerelateerde klachten kan je dus bij mij terecht. Ik ga voor een persoonlijke benadering denk altijd met je mee. Je wordt vriendelijk ontvangen in een sfeervolle massageruimte waar je door het warme licht, de fijne geuren, ontspannende muziek en de zachte materialen direct thuis zal voelen.

Wil je een moment van ontspanning in deze tijden van verandering? Neem eens gas terug en ervaar de weldadige werking van een ontspannende massage. Plan gemakkelijk een afspraak in. 

Waarom hennep als basis?

Een veelgestelde vraag is waarom ik hennepzaadolie gebruik bij de massages en gezichtsbehandelingen. Begrijpelijk, daarom wat feiten op een rij:

 • Veelzijdigheid
  Hennep is een veelzijdig kruid met een uiteenlopende werking. De olie ervan kan ervoor zorgen dat een middagje zon niet hoeft te eindigen in de ellende van een rode verbrande huid. Hennep staat bekend als een plant met een veelzijdige werking. Zowel in- als uitwendig zijn de effecten opmerkelijk.
 • Hennep, de groene krachtpatser
  Hennepzaadolie is een van ’s werelds rijkste bronnen van essentiële vetzuren en andere voedingsstoffen. Het bevat onder andere de krachtige anti-oxydanten vitamine E en chlorofyl. Al met al maken deze heilzame ingrediënten het een beschermend, vochtregulerend en verjongend huidverzorgingsproduct.
 • Sun Protection Factor
  Hennepzaadolie heeft ook een SPF-score van 6. De olie help dus sommige UV stralen tegen te houden, echter zonder de belangrijke productie van vitamine D te beïnvloeden. De meeste chemische zonbeschermingproducten houden de opname van vitamine D tegen.
 • Voor huid en haar
  Hennepzaadolie is daarnaast ook een uitstekende bron voor keratine; een belangrijke bouwstof voor de buitenste laag van de menselijke huid maar ook voor haar en nagels. Hennepzaadolie ondersteunt de natuurlijke celvernieuwing om de huid te herstellen. Het helpt de beschadigde huid te genezen en is een uitstekend verzachtend middel voor de droge huid. Ook heeft de olie natuurlijke antibacteriële eigenschappen, die helpen voorkomen dat de huid gaat ontsteken dus helpt een acné huid te kalmeren.

 

Reden genoeg dus om in veel producten die ik gebruik hennepzaadolie te verwerken. Deze olie wordt op ambachtelijk wijze tot CBD olie bereid en vervolgens gebruikt in producten die ik tijdens de behandelingen inzet zoals crèmes, balsems, serums, reinigingsmilk en massages. Deze worden aangevuld met diverse etherische olie soorten.

Voor elke klacht een passende massage

Bij Maison Madeleine kan je voor vele soorten massages terecht. Naast mijn specialisatie in ontspanningsmassage en massage bij kanker kan ik je helpen bij verschillende klachten zoals:

Massage bij kanker

Door het geven van workshops in het bereiden van een heilzame olie kwam ik meer en meer in contact met cursisten waarbij de heftige diagnose kanker gesteld was. Mijn interesse in geestelijke en lichamelijk gezondheid in combinatie met deze vaak onvoorspelbare ziekte werd vervolgens gewekt.

Op een gegeven moment werd mij door een dame, met uitgezaaide darmkanker (fase 4), gevraagd of ik haar eens een massage met mijn olie wilde geven. Zij gaf vervolgens aan erg gebaat te zijn bij deze massage waarbij ze eens even niet als patiënt gezien werd waarbij ze puur uit medische noodzaak aangeraakt werd maar de waarde van persoonlijke aandacht ervaarde door mijn massage.

Ik ben me vervolgens gaan verdiepen en ben diverse opleidingen en cursussen op het gebied van gezondheid en massages gaan volgen. In 2022 heb ik de HBO module Massage bij Kanker bij het Instituut voor massage bij kanker te Utrecht afgerond. Er volgden meer massages met kankerpatiënten en het geeft mij inmiddels enorme voldoening om van betekenis te zijn voor deze mensen.

Bij deze zeer zachte massage wordt rekening gehouden met contra-indicaties rondom de gevolgen van de ziekte kanker. Voorafgaand aan de massage zal gevraagd worden om een anamnese formulier in te vullen waarin gevraagd wordt naar gebruik van medicatie, operationele ingrepen, pijnen en dergelijke. Naar aanleiding daarvan wordt een massageplan opgesteld. Hierop wordt de voortgang van de behandeling(en) bijgehouden. Eventueel kan het massageplan met de behandelend arts besproken worden. 

Maison Madeleine

Kom langs in Veenendaal

Kom bij mij langs voor een persoonlijke behandeling gericht op je behoeften. Je vindt de praktijk aan de Recterstraat 16 te Veenendaal die gemakkelijk te bereiken is per fiets, auto en met het openbaar vervoer. Mijn praktijk is elke werkdag geopend van 10:00-21:00 uur. Ben je niet in de gelegenheid en wil je toch liever op ander een tijdstip? Je bent van harte welkom om eens langs te komen of te bellen om de mogelijkheden te bespreken. Zie ik je binnenkort? Met warme groet,

Regina Breeschoten

Contact

Blijf op de hoogte

Je aanmelding is binnen! Oeps! Er ging iets verkeerd

Webdesign by iv-agency