Holistische gezondheidspraktijk

Medische massages bij Maison Madeleine:

Wanneer kan een medische massage helpen?

Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Het kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden; voor, tijdens en na de behandelingen, en ook in de palliatieve/terminale fase.

Zowel lichaam als geest heeft behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen het lichaam herstellen. Massage bij kanker kan klachten verminderen bij:

Wanneer mag ik geen medische massage?

In sommige situaties is massage niet aan te raden of is het nodig de massage aan te passen. Als gespecialiseerde massagetherapeut kan ik dit goed inschatten. Bij erg specifieke gevallen kan ik altijd ruggespraak houden of besluiten tot oncologische interventie. Daarnaast stuur ik je een anamnese formulier voorafgaand aan deze massage zodat er aan de hand van de (te) ondergane behandelingen en gebruikte medicijnen een massageplan geschreven kan worden. Op dit formulier wordt het verloop/voortgang van de behandeling(en) bijgehouden Je kunt dit plan ook altijd even zowel voor- als achteraf met je behandelend arts bespreken.

Verder zijn er uitzonderingen voor wat betreft plekken waar geen massage uitgevoerd mogen worden zoals bijvoorbeeld bij amputaties, littekens, open wonden en lymfeklierverwijdering . Ook mogen er geen etherische oliën gebruikt worden in bepaalde gevallen.

Goed om te weten

Ik ben massagetherapeut met de specialisatie Massage bij Kanker (HBO). Deze specialisatietraining is door Instituut Massage bij Kanker gegeven conform de Internationale richtlijnen van de Society for Oncology Massage in de VS. Voor meer informatie zie  www.massagebijkanker.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Je aanmelding is binnen! Oeps! Er ging iets verkeerd

Webdesign by iv-agency