Holistische gezondheidspraktijk

Oncologische massage

Massage bij kanker in Veenendaal

Kanker is een ingrijpende ziekte. Zowel op geestelijk als lichamelijk gebied laten de behandelingen met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie hun sporen achter. Het kan veel stress, angst, pijn, slapeloosheid en depressieve gevoelens met zich meebrengen. Je kunt stress van een onzeker toekomstperspectief ervaren. Massage brengt geen genezing maar geeft ontspanning, ondersteunt het herstel en kan pijnstillend werken. Wel stimuleert massage de bloedsomloop. Je bloed is het transportmiddel voor het vervoeren van onder andere zuurstof en voedingsstoffen naar die plaatsen in je lijf waar deze stoffen nodig zijn. Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen. 

Het boek ‘Het verzwegen verhaal over kanker’ van professor Brian Peskin liegt er niet om; hij laat niets over van de ‘oude wetenschappelijke overtuigingen’ over o.a. genetische aanleg. Hij laat zien dat bij een bepaald percentage zuurstof in een kankercel ervoor zorgt dat deze juist beter aangepakt kan worden dan dat het geval zou zijn als de cel géén zuurstof zou bevatten in tegenstelling tot waarvan de traditionele wetenschap uitgaat.

EVEN MET DE DEUR IN HUIS ...

Ieder mens draagt kankercellen bij zich. Gelukkig herstellen de meeste van die cellen zich of gaan dood en worden door het lichaam afgevoerd (apoptose). Echter, onder bepaalde omstandigheden zoals stress in combinatie met omgevingsfactoren, voeding, belemmerende denkbeelden, negatieve emoties zoals spijt, schuld, schaamte, verwijt, verbitterdheid of generaties lang overgenomen ziekmakende overtuigingen en patronen (zgn. genetische overervingspatronen) kunnen kankercellen zich ongeremd gaan delen waardoor bijvoorbeeld tumoren ontstaan.

Wanneer kan een massage bij kanker helpen?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker vaak profijt hebben van massage. Het ontspant en ondersteunt het herstel van lichaam en geest en brengt mensen met deze ziekte in contact met hun eigen lichaam. Ook ziekenhuizen bieden steeds vaker massage als ondersteuning bij kanker aan. Deze massage kan helpen bij:

Wat wordt er gemasseerd bij oncologische massage?

In principe kunnen alle lichaamsdelen gemasseerd worden. Echter in geval van kanker wordt er gekeken naar eventuele contra-indicaties. Afhankelijk van diverse factoren zoals (te) ondergane behandelingen, eventuele chirurgische ingrepen en medicijngebruik waarvan je gevraagd wordt deze via een vooraf ingevuld anamnese formulier door te geven. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld waarna, indien aan de orde, tijdens de massage aangedane lichaamsdelen worden vermeden.

Hoe wordt de massage uitgevoerd?

Er wordt heilzame olie op basis van warme hennepzaadolie aangebracht met zachte vloeiende bewegingen waarbij vervolgens werkzame stoffen door de huid opgenomen worden. Een stevige massage kan fijn zijn, echter voor een lichaam dat veel stress ervaart is het essentieel dat de massage zacht wordt uitgevoerd, er warmte en rust van de massageruimte uitstraalt en er zachte materialen gebruikt worden. Het lichaam  verricht tenslotte al veel werk vanwege het zelfherstellend vermogen dat aangesproken wordt.

                                                 *** Ervaar aanraking met liefde en aandacht ***

Welke invloed heeft de massage op lichaam en geest?

Wanneer mag ik geen massage?

Massage is veilig bij kanker. In sommige situaties is massage niet aan te raden of is het nodig de massage aan te passen. Als gespecialiseerde massagetherapeut kan ik dit goed inschatten. Bij erg specifieke gevallen kan ik altijd ruggespraak houden of besluiten tot oncologische interventie. Daarnaast stuur ik je een anamnese formulier voorafgaand aan deze massage zodat er aan de hand van de (te) ondergane behandelingen en gebruikte medicijnen een massageplan geschreven kan worden. Op dit formulier wordt het verloop/voortgang van de behandeling(en) bijgehouden Je kunt dit plan ook altijd even zowel voor- als achteraf met je behandelend arts bespreken.

Verder zijn er uitzonderingen voor wat betreft plekken waar geen massage uitgevoerd mogen worden zoals bijvoorbeeld bij amputaties, littekens, open wonden en lymfeklierverwijdering . Ook mogen er geen etherische oliën gebruikt worden in bepaalde gevallen.

Goed om te weten

Ik ben massagetherapeut met als specialisatie Massage bij Kanker (HBO). Deze specialisatietraining is door Instituut Massage bij Kanker gegeven conform de Internationale richtlijnen van de Society for Oncology Massage in de VS. Voor meer informatie zie  www.massagebijkanker.nl

Massage boeken?

Vertraag, ontspan en voel…. kom even tot rust en gun jezelf een momentje me-time. Laat alles los en laat je onderdompelen in een omgeving waar er aandacht is alleen voor jou. Waar gewerkt wordt met eerlijke en 100% natuurlijke producten die jouw lichaam en geest upliften. Kom naar de plek bij uitstek om te onthaasten en waar jouw welzijn op de eerste plaats komt.

Contact

Blijf op de hoogte

Je aanmelding is binnen! Oeps! Er ging iets verkeerd

Webdesign by iv-agency