Holistische gezondheidspraktijk

Mini Retreat

Madeleine's Blessings

In mijn werk kom ik veel mensen tegen die tegen levensvragen aanlopen of door opgelopen trauma (van hun naaste) hinder ondervinden in hun dagelijkse functioneren of omgang met anderen. Om hen hierin bij te kunnen staan heb ik me verdiept in trauma verwerking en ben inmiddels gediplomeerd TCT therapeut (Trauma Collapse Therapy Practitioner, post-hbo).

 Voor mensen die een trauma hebben opgelopen maar dit lastig bespreekbaar kunnen of willen maken is er een doeltreffende therapie ontwikkeld. In tegenstelling tot veel andere trauma therapie vormen wordt er geen hypnose gebruikt. Het herbeleven of zelfs bespreken van het trauma is bij deze vorm niet nodig is en dat is op zich vrij uniek. Vaak is er namelijk sprake van diepe schaamte waardoor het moeten bespreken een enorme drempel kan zijn. 

Bij deze ontwikkelde methode wordt het trauma in de meeste gevallen in een compact traject definitief geëlimineerd. Deze laagdrempelige vorm van trauma verwerking is geschikt voor mensen die lijden onder de gevolgen van trauma zoals PTSS, depressies en narcistisch of andere vormen van misbruik

wat zijn madeleine's blessings

In veel gevallen geven coaching en therapie gesprekken niet de juiste ondersteuning omdat men niet bij de diepere, onbewuste lagen kan komen waar de angst of trauma opgeslagen liggen. Veelal kunnen we zelf nauwelijks ‘bij’ en blijven we van de ene naar de andere therapeut rennen in de hoop dat we eindelijk iemand vinden die het antwoord heeft om het lijden te stoppen. Maar…. het antwoord ligt altijd in onszelf. Niemand weet precies wat jij hebt meegemaakt en ook al zou dat wel zo zijn; iedereen reageert anders op situaties, personen of ervaringen. Na jarenlang de hennepplant te hebben bestudeerd en ermee te hebben gewerkt (zie mijn ander site GreenCalls) heb ik hetgeen gevonden waarnaar ik al jaren op zoek was; een milde stof uit hennep, die toegang geeft tot de diepere lagen in ons bewustzijn maar dat in tegenstelling tot THC, die dat ook doet, wél legaal is. Om dit te kunnen bereiken is er gebruik gemaakt van speciale cannabinoiden in de hennepplant, gevangen in rauwe cacao aangevuld met o.a. kruiden en erythritol voor een aangename smaak. Daarnaast zijn het zuivere en natuurlijke ingrediënten die op elkaar inwerken en elkaar versterken. Hieruit zijn bonbons ontwikkeld, de Madeleine’s Blessings met een bepaalde compositie cannabinoide (CBD) type in microdosis die de eigenschappen van THC benadert maar niet de negatieve effecten ervan in zich draagt. Deze zijn verwerkt in een pure (ceremoniële) cacao.

waarom madeleine's blessings

De Madeleine’s Blessings kunnen je inzicht in het waarom van je angsten, wat je ervan kan leren en hoe je ze achter je kan laten.

Veelal worden er therapie vormen aangeboden waarbij het trauma herhaaldelijk moet worden opgeroepen, uitgesproken en daarmee herbeleefd wordt (bijv. EMDR). Dit kan op zich echter opnieuw als traumatisch ervaren  worden. Zelfs voor de beste hypno- en psychotherapeuten blijft het lastig, zo niet onmogelijk, om jouw ziel bloot te leggen en de vinger op de pijnplek te leggen. De zuivere ingrediënten waarmee de Madeleine’s Blessings gemaakt zijn, maken je trauma en angsten op een zachte en subtiele wijze inzichtelijk zonder de noodzaak om het te herbeleven.

Ceremoniële cacao

De cacao waarvan de bonbons gemaakt zijn is van pure onbewerkte kwaliteit, dus niet zoals we die in de supermarkt vinden. Om deze kwaliteit te kunnen onderscheiden noemt men deze cacao ‘ceremoniële cacao’. De drank van deze cacao wordt veelal gedronken in Cacao Ceremonies die al eeuwenoud zijn en hun oorspong vinden in Midden- en Zuid Amerika. Deze rauwe cacao bevat een sterke dosis mineralen en voedingsstoffen die helpen het lichaam te helen, de nieren en lever te ontgiften, stress te verminderen, je hart te openen en versterkt op natuurlijke wijze de afgifte van gelukshormonen.

Consult 

Ben je op zoek naar een andere benadering van het opruimen van hetgeen jou tegenhoudt om voluit te kunnen leven? Of wil je gewoon eens een diepe ontspanning ervaren met meer inzicht in je leven?  Neem dan gerust contact op.

Nog even belangrijk; we starten gezellig met een kopje thee en de Madeleine’s Blessings. Vervolgens vraag ik jou nog even met welke intentie je bent gekomen. Dit wordt vervolgens meegenomen en voorgelegd in een kort gebed.

We werken tenslotte met zaken die zich vaak diep en op onbewust niveau genesteld hebben. Dit is een kwetsbaar gebied en vereist volledige aandacht, diepgaande zorg en absoluut zuivere begeleiding. Vandaar dat het belangrijk is om hierin deze begeleiding te vragen. Dit gebed is daarom een onlosmakelijk onderdeel van dit mini retreat.

Hierna volgt een heerlijke massage waarbij je in diepe ontspanning komt en je je meer open zult gaan stellen voor wat er voor jou duidelijk gemaakt mag worden.

Nadat de massage is geëindigd houden we een nabespreking om je ervaringen te kunnen delen en zo nodig te kijken aan welke pijnplekken gewerkt kan worden.  De kosten voor dit 3 uur durende mini retreat kan je vinden in de tarievenlijst

Wat is een trauma?

Een trauma is een bevroren moment in het verleden waarbij bepaalde emoties sterk getriggerd werden. 

Een trauma dat opgeslagen wordt in je diepste gevoelslagen van je onderbewustzijn en niet ontmanteld, ontkracht en verwerkt wordt zal je je hele leven naar beneden blijven trekken. Veel trauma therapieën zijn erop gericht om om te kunnen gaan met de emotionele gevolgen van trauma. Het wegdrukken van onverwerkt verleden kan echter gewoonweg geen adequate oplossing zijn. Het gaat hierbij om symptoombestrijding waarbij er dus geen sprake is van het aanpakken en elimineren van de wortel. Herbeleven is namelijk niet hetzelfde als doorleven of verwerken. Het dient bij deze vorm van therapie om de emoties inzichtelijk en zoveel mogelijk onder controle te krijgen.

Voor degenen die daarentegen het herbeleven niet als een probleem zien en er baat bij hebben om hun emoties onder controle te kunnen houden of ermee te dealen, kan EMDR een goede therapie zijn.

Madeleine’s Blessing is echter een andere therapie vorm, zonder hypnose, waarbij het herbeleven van het trauma niet nodig is en dat is op zich vrij uniek. Bij deze succesvolle techniek wordt het trauma, in de meeste gevallen, in een eenmalig en compact traject definitief geëlimineerd.

Je torst het trauma daarna dus niet alsnog je hele leven mee zoals bij EMDR in meer of mindere mate het geval kan zijn. Tenslotte is hetgeen er in je onderbewustzijn achterblijft niet werkelijk ‘opgelost.’ Als hetgeen dit echter opgelost wordt zal vervolgens een incident of opmerking geen trigger meer vormen om het trauma in principe opnieuw aan de oppervlakte te kunnen laten komen.

Voor wie is de trauma therapie?

Een mini retreat met Madeleine’s Blessings is een zeer doeltreffende en laagdrempelige vorm van therapie in combinatie met ontspanning. Het is bedoeld voor mensen die hun trauma en angsten voor eens en altijd willen elimineren om eindelijk een liefdevol en zorgelozer leven te kunnen gaan leven. In de meeste gevallen is er maar 1 sessie nodig.

Contact

Blijf op de hoogte

Je aanmelding is binnen! Oeps! Er ging iets verkeerd

Webdesign by iv-agency