Holistische gezondheidspraktijk

Ontspannings­massages bij Maison Madeleine:

Onspannings­massages in Veenendaal

Ontspanning is de belangrijkste randvoorwaarde voor heling. Het lichaam kan het zelfherstellend vermogen activeren bij ontspanning. Stress is één van de meest ziekmakende factoren waar we als mens mee te maken kunnen krijgen. Een moment van ontspanning, een stukje aandacht speciaal voor jou; door een massage, het ‘leegmaken van je hoofd’ en een gesprek kan je dan nét op andere gedachten brengen waardoor je een duwtje in de juiste richting krijgt en weer verder kan.

Onspannings­massages bij Maison Madeleine

1. Voor de massage

De massage ruimte is gevuld met heerlijke geuren en warm licht met een zacht muziekje op de achtergrond. Het eerste gedeelte van de massage bestaat uit een geurenreis waarin jij mag bepalen met welke olie jij gemasseerd wil worden.

2. Voorbereideing

Je neemt plaats op de massage tafel die vooraf verwarmd is. Als je je juiste positie hebt gevonden wordt er een zachte deken over je gelegd.  Intussen wordt de warme heilzame olie op basis van hennepzaadolie aangevuld met de door jou gekozen etherische olie. 

3. De massage

Na een moment van afstemming en ontspanning begint de massage met het aanbrengen van de olie in zachte vloeiende bewegingen. Al snel zal je lichaam ontspannen waarbij je je gedachten steeds meer los zal laten. Je waant je in een wereld waarin jij je gekoesterd voelt.

4. Na de massage

Aan het einde van massage word je zacht uit je droomreis wakker gemaakt door het subtiele geluid van een windgong. Hierna word je een glas water of een kopje thee aangeboden om de losgemaakte afvalstoffen af te kunnen voeren waarbij je eventueel je ervaringen van de massage met mij kan delen.

Welke invloed heeft de massage op lichaam en geest?

De olie is gemaakt op basis van hennepzaadolie. Tijdens de bereiding worden werkzame stoffen (o.a. CBD) van de plant afgegeven aan de olie. Het doel is om de deze stoffen hun ondersteunende werk te laten doen en is gericht op mensen met klachten die het gevolg zijn van (langdurige) stress en/of mensen bij wie een (ernstige) ziekte is geconstateerd.

Hoe wordt er gemasseerd bij een ontspannings­massage?

 Dit wordt in overleg samen bepaald. Het kan zijn dat bepaalde voorkeuren hebt en je kiest voor schouder/nek/rug maar misschien vind je het fijn dat ook hoofd erbij betrokken wordt. Je kan van een zachte massage houden maar misschien vind je een meer stevige aanpak prettiger. Dit is allemaal bespreekbaar.

  Hoe wordt de massage uitgevoerd?

De heilzame olie wordt aangebracht met zachte vloeiende bewegingen die vervolgens grotendeels door de huid opgenomen wordt. Een stevige massage kan fijn zijn, echter voor een lichaam dat veel stress ervaart is het essentieel dat de massage zacht wordt uitgevoerd, er warmte en rust van de massageruimte uitstraalt en er zachte materialen gebruikt worden.

Het is een aanraking met aandacht.

Wanneer kan een ontspanning­smassage helpen?

Deze massages zijn gericht voor als je in een stressvolle periode bevindt, maar ook als je gewoon even een moment voor jezelf wilt nemen. De ontspanningsmassage is geschikt als je:

Wanneer geen ontspannings­massage?

Massages kunnen vrijwel altijd gegeven worden. Er zijn echter wel enkele ‘rode vlaggen’; er wordt geen massage gegeven in geval van:

Verder zijn er uitzonderingen voor wat betreft plekken waar geen massage uitgevoerd mogen worden zoals bij amputaties, littekens, open wonden, lymfeklierverwijdering etc. Ook mogen er bepaalde etherische oliën niet gebruikt worden in een aantal gevallen.

Contact

Blijf op de hoogte

Je aanmelding is binnen! Oeps! Er ging iets verkeerd

Webdesign by iv-agency